Apa alcalină este apa cu un pH peste 7.0. Schimbând apa de băut vă schimbați oarecum și viața căci apa alcalină îmbunătățește starea de sănătate, întărește sistemul imunitar și ne ajută să încetinim procesul de îmbătrânire prin conținutul ei antioxidant. PH-ul armonios este esenţial pentru buna funcţionare a organismului iar sistemul imunitar intervine atunci când în sânge există prea mult sau prea puţin acid. În alimentația zilelor noastre sunt mult mai multe alimente acide decât alcaline și de aceea alcalinitatea din corp este greu de menținut. Nivelul pH-ului din apă variază în funcție de sursă. Experții afirmă că apa potabilă de la robinet și din cele mai multe izvoare are de obicei un pH acid. Trebuie să căutăm așadar ape alcaline îmbuteliate care au pH certificat peste 8. Apa alcalină consumată în limita a doi litri pe zi nu are efecte adverse demonstrate științific.

Apa alcalină aduce mai multe beneficii pentru sănătate: echilibrează organismul, regenerează celulele, favorizează procesele respiratorii și circulatorii, detoxifică organismul, ajutându-l să elimine toxinele şi substanţele reziduale, contribuie la reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului şi trigliceridelor, reglează apetitul și ne poate scăpa de sindromul „retenţiei de apă”.

Ce este PH?

În chimie, pH este măsura pentru aciditatea sau bazicitatea oricărei soluții apoase. Soluțiile care au un pH mai mic de 7 sunt denumite acide și soluțiile având un pH mai mare de 7 sunt alcaline. Un pH acid în corp derivă din alimente acide (mâncare prăjită în ulei de floarea soarelui, lactate și produsele animale, mezeluri, conserve, alimente procesate industrial, aditivate, conservate chimic și ambalate foarte frumos ca să ne atragă la raftul supermarketurilor), stress emoțional, toxicitate mare în corp sau orice alt proces care împiedică echilibrul și absorbția de vitamine, minerale, grăsimi Omega3 și mulți alți nutrienți necesari celulelor. Organismul va încerca să compenseze mediul acid folosind minerale alcaline iar dacă dieta noastră nu conține destule minerale pentru compensare, acizii nu vor face decât să creeze blocuri acide în celule.

Aciditatea cauzează multe probleme grave de sănătate căci scade abilitatea corpului de absorbire a mineralelor si a altor nutrienți. Energia produsă în celule va fi mult mai mică ceea ce înseamnă și o capacitate mult redusă de reparare și regenerare, atragând după sine predispoziția la toxicitate, boli și tumori.

Super-hidratare

Apa alcalină aduce beneficii la nivel celular ajutând la o “super-hidratare” a corpului tău. Apa alcalină consumată zilnic ajută la digestie, piele și tonusul muscular. Aceasta poate ajuta la prevenirea crampelor și chiar eliminarea stres-ului.

Detoxifiere cu apă alcalină

Apa alcalină ajută la detoxifierea organismului. Rinichii au nevoie de apă pentru pentru a procesa și elimina toxinele iar apa alcalină este ideală pentru o bună detoxifiere. Toxinele sunt cauza numărul unu pentru îmbătrânire și înrăutățirea stării de sănătate. Toxinele se acumulează în organism datorită alimentației deficitare, medicamentelor, aditivilor de sinteză, poluării și stresului. Acești factori cauzează deteriorarea celulelor ceea ce conduce către îmbătrânirea prematură. Cel mai bun mod de a lupta cu toxinele și de a obține detoxifierea corpului este abundența de antioxidanți din alimentație și apă. Alături de o alimentație bio-organică, diversificată, puteți lupta la fel de ușor pentru sănătate și prin introducerea apei alcaline în coșul de cumpărături. Deșeurile acide colectate în organism pot conduce la deteriorarea gravă a stării de sănătate. Apa alcalină consumată zilnic poate neutraliza aciditatea și înlătura substanțele acide din celule și țesuturi.

Pliculetul de Coral-Mine adăugat în apă duce aăa la un PH de 8 și o îmbogățește cu 76 minerale organice necesare oaselor, dinților si mușchilor inimii, cu efecte în timp asupra întregului organism.

Apa alcalina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai nevoie de ajutor? Întreabă!