Conform statisticilor ultimilor ani, 40% din populaţia planetei suferă de anemie. În general, anemia este o boală specifică femeilor şi copiilor. Sângele reprezintă baza vieţii şi imunităţii, iar de compoziţia acestuia va depinde calitatea vieţii dumneavoastră.

1. Moleculele de hemoglobină, care intră în compoziţia eritrocitelor sângelui uman, includ 4 atomi de fier şi 514 aminoacizi, inclusiv acei 8 aminoacizi esenţiali care nu se pot sintetiza în organismul nostru şi trebuie asimilaţi din produsele alimentare. O cauză frecventă a anemiei o reprezintă insuficienţa de aminoacizi din alimentaţie. Hemoglobina este copia aproape fidelă a moleculei de clorofilă verde din plante, diferenţa principală fiind faptul că molecula de clorofilă conţine în centru un ion de magneziu, iar hemoglobina un ion de fier . Datorită acestei similitudini, unele plante se pot utiliza cu succes pentru îmbunătăţirea calităţii sângelui.

2. Eritrocitele nu au o viaţă foarte lungă, ele trăiesc în jur de 130 de zile. Din păcate, din diverse cauze, legate de stres, calitatea mediului înconjurător, intoxicaţii, atacul radicalilor liberi, eritrocitele se distrug mult mai repede. Din această cauză acest proces trebuie încetinit.

3. O altă cauză importantă a anemiei poate fi legată de lipsa fierului, care se poate datora şi aportului insuficient sau asimilării proaste a fierului din alimentaţie, pierderilor de sânge, prezenţei paraziţilor interni care „sug” sânge, din cauza insuficienţei vitaminelor B12 şi acidului folic, afecţiunilor tractului gastrointestinal etc.

4. Deficitului de apă în organism influenţează negativ calitatea sângelui.

MECANISMELE DE RESTABILIRE A CALITĂŢII SÂNGELUI

1. Cele mai bune surse naturale de clorofilă din natură sunt recunoscute a fi Spirulina, Chlorella şi Lucerna. Aceste plante au un conţinut bogat în aminoacizi, spirulina deţinând recordul prezenţei tuturor celor 8 aminoacizi esenţiali în compoziţia sa.

2. SELENIUL, fiind prezent în compoziţia unor enzime cu rol important în metabolismul celular, este un puternic antioxidant care previne lezarea şi distrugerea celulelor. În fiecare zi ”mor” peste 300 miliarde de eritrocite, de aceea menţinerea stabilităţii compoziţiei sângelui este extrem de importantă. Prelungirea duratei de viaţă a eritrocitelor se poate asigura şi cu ajutorul Seleniului.

3. Asimilarea Fierului depinde şi de forma fizico-chimică în care se găseşte acesta la momentul intoducerii în organism. Cercetările au demonstrat că doar 10-20% din fierul alimentar se asimilează. Cel mai bine se asimilează fierul sub formă de aminochelat, în care metalul este legat de aminoacizi. Trebuie evitată folosirea în calitate de sursă de fier a preparatelor pe bază de sânge, întrucât sângele animalelor poate transmite informaţii negative. E bine să ţinem cont de acest aspect.

4. Este necesară menţinerea în organism a unei balanţe optime de rezerve de apă, consumând, de preferinţă, apă calitativă biodisponibilă.

PRODUSE RECOMANDATE 

 Sursa: www.apa-alcalina.com.ro

Programul care contribuie la restabilirea calităţii sângelui în cazul anemiei
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai nevoie de ajutor? Întreabă!