Importanta dietei alcaline in ochii oamenilor de stiinta

Biochimist german, cu dublu doctorat in chimie si medicina, Otto Warburg a castigat Premiul Nobel in 1931 pentru cercetarile sale in domeniul respiratiei celulare, demonstrand faptul ca celulele canceroase devin anaerobe (fara oxigen) in mediu acid. Tatal sau a fost un medic foarte respectat, iar in copilaria lui, Warburg a fost in compania “luminatilor” precum: Albert Einstein, Max Planck, Emil Fischer si Walther Nernst, langa care a fost in mod frecvent oaspete.

Dupa parerea lui Warburg, “cancerul, mai mult ca alte boli, are numeroase cauze secundare. Dar si in cazul cancerului exista o cauza primara. Rezumand in cateva cuvinte, cauza primara a cancerului este inlocuirea respiratiei oxigenului in celulele normale din corp, cu fermentatia zaharului”.

Dr. Warburg a scris deasemenea despre relatia intre pH-ul celulelor canceroase si mediu. Atata timp cat fermentatia a fost activitatea metabolica a celulelor canceroase, Dr. Warburg a demonstrat ca celulele canceroase mentin un nivel al pH-ului scazut, pana la pH 6,0 datorita productiei de acid lactic si a nivelului crescut de CO2. El era convins de directa relatie intre pH si oxigen. Un nivel ridicat al pH-ului, inseamna o concentratie mai mare de oxigen in molecule, in timp ce un nivel scazut al pH-ului inseamna un nivel scazut de oxigen.

Dr. Warburg a fost membru al academiilor din Berlin, Copenhaga si Roma. A devenit Doctor Honoris Causa al Universitatii din Oxford in 1965 iar in anul 1963, Societatea Germana de Biochimie si Biologie Moleculara ofera Medalia Otto Warburg pentru incurajarea cercetarilor si a descoperirilor in aceste domenii. Medalia onoreaza marile realizari ale fiziologului in domeniul medicinii si reprezinta cel mai important premiu.Din cercetarile dr. Warburg tragem concluzia ca avem nevoie de o dieta alcalina, bogata in clorofila aducatoare de oxigen in corpul nostru. 

Dr. Don Colbert, M.D., autorul cartii „The Seven Pillars of Health”

„Cand bolnavii de cancer intra in cabinetul meu, corpul lor este intotdeauna super acid si plin de toxine. Prima mea grija este sa le alcalinez tesuturile cu o dieta alcalina, bogata in cruditati verzi. Multi pacienti sufereau de diferite dureri articulare pe care le tratau cu multe medicamente. Din clipa in care le-am prescris o dieta alcalina, multi pacienti nu au mai avut nici un fel de dureri in timp de cateva luni. In cele din urma au renuntat si la tratamentul medical.”

Dr. Atkins

„In corpul celor mai multi oameni apa intercelulara este prea acida. Aceasta poate cauza multe probleme: franeaza neutralizarea toxinelor si expune celulele la radicalii liberi ce distrug celulele, ajungandu-se la cancer sau alte boli.”

Dr. Hidemitsu Hayashy M.D. Director, Water Institute of Japan (doctor in medicina, directorul Institutului Apei din Japonia)

„Diete necorespunzătoare ce constau din carne şi cartofi, mâncăruri prăjite, băuturi gazoase gen cola şi zahăr, crează în corp depuneri acide de săruri. Aceste depuneri, prin plasarea lor departe de circulaţia sanguină rămân în corp ani de zile. Vă recomand o dietă bogat alcalină.”

Sursa- Wikipedia, ligiapop.com

Importanta dietei alcaline in ochii oamenilor de stiinta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai nevoie de ajutor? Întreabă!