CONSUMATI ZILNIC PENTOKAN?

Pentru a desfășura eficientschimbul de substanțe, fiecare celulă trebuie să primească o cantitate constantă de nutrienți, plus oxigen, precum și să elimine constant deșeurile rezultate în urma arderilor metabolice. Aceste procese sunt efectuate prin membrana celulară. Există o pompare continuă a sodiului din interior spre exterior și injectare de potasiu în interiorul celulei, menținându-se o diferență de potențial a acestor două elemente, între cele două fețe ale membranei (între -50 si -90 milivolți). Așadar, 98% din cantitatea de potasiu se află în interiorul celulelor, iar sodiul în cea mai mare parte în exterior. O astfel de diferență este necesară pentru realizarea impulsurilor nervoase, asigurarea unui ritm cardiac bun, menținerea echilibrului apă-sare și, de asemenea, pentru reglarea metabolismului celular. Pentru funcționarea completă a tuturor acestor procese, sunt necesare aproximativ 3500 mg de potasiu pe zi. În acest fel se menține echilibrul acido-bazic, echilibrul apă-sare, nivelul normal al tensiunii arteriale, se asigură funcția de excreție a rinichilor, reglarea contracțiilor cardiace, se realizează perfect contactele intercelulare și activitatea bioelectrică a celulelor.
În organism, potasiul se obține în principal din mâncare: produse lactate, carne, cartofi, roșii, pătrunjel, stafide, prune, caise, cacao și ceai negru. Anterior, aceste produse erau mai bogate în potasiu, dar acum ele conțin doar 30-40% din ceea ce aveau altădată. La această situație a contribuit: epuizarea solurilor, poluarea ecologică, utilizarea îngrășămintelor chimice și a OMG. In mod normal o banană ecologică, consumată imediat după recoltare, furnizează 500 mg de potasiu. Asta înseamnă că aproximtiv 7 banane de calitate dau corpului tot necesarul zilnic de potasiu. Cum bananele de astazi conțin doar 30% din necesarul de potasiu, rezultă că din 21 de banane consumate într-o zi obținem acelasi efect. Și asta zilnic !!!
În afara de toate acestea, merită să mai amintim faptul că potasiul nu funcționează singur. Pentru a ajunge în celule și a elimina sodiul de acolo, el are nevoie de energia pe care o dă adenozin trifosfat-ul (sau ATP), care, la rândul său, se formează din surse alimentare de energie. Pentru creșterea ATP-ului e nevoie și de riboză. Dacă nu este suficientă, atunci nivelul ATP scade, ceea ce înseamnă că nivelul de potasiu scade. Dacă, în plus, se ia riboza sub formă de aditivi alimentari biologic activi, producția de ATP crește cu circa 300-400% !!! În plus, este nevoie de vitamina C, care facilitează eliberarea rapidă și eficientă a potasiului în interiorul celulei.
Pentokanul este un supliment nutritiv unic la nivel mondial, care furnizează toate aceste trei elmente cheie ale metabolismului celular, biodisponibilitatea potasiului furnizat fiind de circa 98%. Asta înseamnă că 1-3 tablete efervescente, după caz, sunt suficiente pentru ca celulele noastre să funcționeze ca la 15 ani!

CONSUMATI ZILNIC PENTOKAN?
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai nevoie de ajutor? Întreabă!