You are currently viewing HIPERTENSIUNEA. METODE NATURALE DE A SCĂDEA TENSIUNEA ARTERIALĂ

HIPERTENSIUNEA. METODE NATURALE DE A SCĂDEA TENSIUNEA ARTERIALĂ

 CONSUMUL DE SUPLIMENTE CU MAGNEZIU

Magneziul este un mineral foarte important pentru sănătatea întregului organism, fiind implicat în peste 300 de reacții biochimice și fiind un co-factor al formării enzimelor. De asemenea, joacă un rol vital în reacțiile care generează ATP la nivelul mitocondriilor, unitățile noastre energetice fundamentale. Fără ionii de magneziu, mușchii ar fi permanent în stare de contracție și nu s-ar putea realiza reglarea de către organism a nivelului colesterolului.        Magneziul este un element central al clorofilei plantelor și baza vieții pe pământ. În activitatea cardiovasculară, magneziul determină relaxarea vaselor de sânge, prin creșterea nivelului de oxid nitric, și are un impact imediat asupra scăderii în mod natural a tensiunii arteriale și reglării ritmului cardiac. Puțini oameni stiu că magneziul, la fel ca potasiul, este un blocant natural al canalelor de calciu, jucând un rol cheie în reducerea contractiei musculare și a tonusului vascular, inhibând disponibilitatea calciului intracelular în celula miocardică și în miocitele vasculare – calciul este acela care provoacă constricția vaselor de sânge și creșterea presiunii arteriale. Magneziul mai este important pentru oase și dinți, pentru funcția musculară, pentru funcția tiroidiană, pentru sistemul nervos și menținerea sănătății intestinelor. Fiind implicat în producția enzimelor de către organism, magneziul contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la creșterea senzitivității insulinei.
Corpul nostru utilizează în mod natural magneziu și potasiu pentru managementul tensiunii arteriale. Eficacitatea acestor minerale asupra blocări canalelor de calciu a fost demonstrată de câteava decenii, dar acest adevăr a fost ignorat de medicină. Atunci când potasiul este asociat cu magneziul, se crează un efect sinergic, ca blocante ale canalelor de calciu, iar dacă acest lucru este combinat și cu reducerea consumului de sodiu, atunci efectele benefice sunt și mai mari. În felul acesta dozele necesare de medicament destinate reglării tensiunii arteriale pot fi treptat reduse.
Magneziul, ca supliment nutritiv, poate fi în diferite forme, cele mai biodisponibile fiind cele legate cu un aminoacid, precum glicina sau taurina. Suplimentul nostru, Coral Magnezium, conține/capsulă 150 mg de taurat și glicinat de magneziu. Magneziul taurat este cel mai potrivit pentru sănătatea cardiovasculară, iar magneziul glicinat contribuie la relaxare, la creșterea ratei de absorție la nivelul intestinelor și în cazul bolii „intestinului subțire permeabil”. Doza necesară de suplimentare cu magneziu este de 400-800 de miligrame pe zi, ceea ce înseamnă circa 3-5 capsule/zi. O combinație ideală în managementul bolilor cardiovasculare o reprezită combinarea produsului Coral Magnesium cu Pentokan!

Lasă un răspuns